O‘SMIR FUTBOCHILARNING MUSOBAQALARGA IRODAVIY TAYYORLASHDA VATANPARVARLIK MOTIVINING AHAMIYATI - Xaitov Abror Uralovich (Uz Conferences, 2025)
Shaxs belgilangan maqsad sari intilish jarayonida qiyinchiliklarga to‘qnash kelgan irodaviy zo‘r berishni amalga oshiradi. Irodaviy zo‘r berish orqali shaxs maqsad sari borish, muvaffaqiyatga intilishni namoyon etadi. Ushbu maqolada o‘smir futbolchilar faoliyatida yuzaga kelgan qiyin vaziyatlarda ham maqsad sari intilishi uchun zarur bo‘lgan sport faoliyati motivlari o‘rganilgan. O‘smir futbolchilarning irodali g‘alabaga erishishida muvaffaqiyatga intilish va fuqarolik-vatanparvarlik motivlarining o‘rni yuqori ekanligi tahlil qilingan.