MA’LUMOTLAR BAZASI BO‘LIMINI O‘QITISH METODIKASI - Normurodova Sadoqat Xoliqulovna; Qarshiyeva Madinabonu Sanjar qizi; Asadova Shaxina Halim qizi (Uz Conferences, 2025)
Mazkur tezisning maqsadi ma’lumotlar bazalari bo‘limini o‘qitish metodikalarini o‘rganish va amaliyotda qo‘llanilishi mumkin bo‘lgan samarali yondashuvlarni ishlab chiqishdan iborat. Ushbu tezisda MDB o‘qitishda qo‘llaniladigan pedagogik metodlar, texnologiyalar va ta’lim metodologiyalari tahlil qilinadi. Tezisda shuningdek, o‘qitish jarayonida foydalaniladigan dasturiy ta’minotlar, onlayn platformalar va interaktiv resurslarning ahamiyati ham ko‘rib chiqiladi