MILLIY MANFAATLAR VA MILLATLARARO MUNOSABATLAR: O‘ZBEKISTON RESPUBLIKASIDA MILLIY MUNOSABATLARDA TOLERANTLIKNI RIVOJLANTIRISH OMILLARI - Jo‘rayev Ahmad Muhammadiyevich (Uz Conferences, 2025)
Mazkur maqilada O‘zbekiston Respublikasida milliy munosabatlarda tolerantlikni rivojlantirish omillari tahlil qilinadi. O‘zbekiston ko‘p millatli davlat sifatida turli millatlar, etnik guruhlar va madaniyatlar o‘rtasida o‘zaro hurmat va do‘stlikni mustahkamlashda muhim bosqichlarni bosib o‘tmoqda. O‘zbekistonda tolerantlikni rivojlantirishda ta'lim, siyosiy barqarorlik, madaniy almashuvlar va diniy bag‘rikenglik kabi omillar katta ahamiyatga ega. Ushbu ishda millatlararo munosabatlar, tolerantlikni rivojlantirish uchun zarur siyosiy va ijtimoiy yondashuvlar ko‘rib chiqiladi hamda O‘zbekistonning ko‘p millatli jamiyatida milliy manfaatlarni saqlash va barqarorlikni ta'minlash yo‘llari tahlil qilinadi.