TISHNING GISTOLAGIK TUZILISHI (Uz Conferences, 2025)
Ushbu maqolada biz tishning gistologik tuzilishini ko’rib chiqamiz, uning turli to’qimalarining tarkibi va joylashishini o’rganamiz. Tishning mikroskopik anatomiyasini o’rganish orqali biz uning murakkab dizayni va rivojlanishi, parvarishi va ta’mirlanishini boshqaradigan mexanizmlarni yaxshiroq tushunishimiz mumkin. Ushbu tushuncha stomatologlar uchun tish bilan bog’liq og’iz bo’shlig’i sog’lig’i muammolarini tashxislash va davolashda va bemorlarga optimal stomatologik yordam ko’rsatishda juda muhimdir.