“MOURNING”/ “MOTAM” KONSEPTINING KOMMUNIKATIV MAYDONI (Uz Conferences, 2025)
Kommunikativ maydon tushunchasi ijtimoiy-madaniy kommunikatsiya nazariyalarida paydo bo‘ladi, ishimizda til va ramzlar ma’noni yaratish va uzatish vositalari sifatida tushuniladi. Kommunikativ sohada g‘oyalar shunchaki ifodalanmaydi, balki jamiyatning jamoaviy qadriyatlari, e’tiqodi va amaliyoti orqali shakllanadi va anglanadi. Ushbu tushuncha motamga nafaqat individual tajriba, balki ijtimoiy tuzilgan va umumiy kommunikativ hodisa sifatida qarashga imkon beradi.