ERNEST HEMINGUEY ASARLARIDA ISHLATILGAN PARENTEZ BIRLIKLAR TAHLILI (Uz Conferences, 2025)
Ernest Heminguey, XX asrning eng mashhur yozuvchilaridan biri sifatida tanilgan. U o‘zining minimalistik uslubi, qisqa va aniq gaplari bilan tanilgan bo‘lsa-da, uning asarlarida tilning nozik qatlamlari, jumladan parentez birliklari (qo‘shimcha izoh yoki tushuntirish beruvchi iboralar) ham katta ahamiyatga ega. Parentez birliklar — bu yozuvchining o‘quvchiga qo‘shimcha ma’lumot yoki shaxsiy fikrlarni taqdim etish uchun ishlatadigan birliklardir. Hemingueyning asarlarida parentez birliklar asarlarning tuzilishi, psixologik yuksalishi va o‘quvchi bilan muloqotdagi ahamiyatli vositalardan biridir. Ushbu maqolada Ernest Heminguey asarlarida ishlatilgan parentez birliklarining tahlili, ularning mazmuni, uslubiy roli va o‘quvchiga ta’siri ko‘rib chiqiladi.