TA’LIMDA RAQAMLI TRANSFORMATSIYASINI AMALGA OSHIRISHNING ASOSIY TAMOYILLARI (Uz Conferences, 2025)
Ta’lim jarayonini raqamli transformatsiyasining ahamiyati global oʻtish jarayonlari bilan raqamli iqtisodiyot va raqamli jamiyatga bog’liq. Bu istiqbollar qanday boʻlishini asosan ta’lim belgilaydi. Ta’limning raqamli transformatsiyasi konseptsiyasi turli pozitsiyalardagi bir qator mualliflar tomonidan tadqiq qilinmoqda. Shunday qilib, “raqamlashtirish” atamasi axborot kommunikatsiya texnologiyalarining rivojlanishi munosabati bilan paydo boʻldi. Ta’limni raqamli transformatsiya qilish muammosiga E.L.Vartanova, M.I.Makseenko, S.S.Smirnovlar oʻzlarining ilmiy xulosalarini berganlar. Ya’ni, ta’limni raqamli transformatsiya qilish - ta’lim mazmunining infratuzilmaviy, boshqaruv, xulq-atvor va madaniy tarkibiy qismi sifatida qabul qilinishi kerak.