INGLIZ VA O‘ZBEK TILLARIDA SUBSTANDART BIRLIKLARNING KIBERLUG‘ATLARDAGI PRAGMATIK, LINGVOKULTUROLOGIK VA SOTSIOLINGVISTIK JIHATLARI (Uz Conferences, 2025)
Mazkur tadqiqot ingliz va o‘zbek tillarida substandart leksikaning kiberlug‘atlardagi pragmatik, lingvokulturologik va sotsiolingvistik jihatlarini tahlil qiladi. Substandart birliklarning ijtimoiy faolligi, ularning kommunikativ muhitda funksional reallashuvi, milliy-madaniy bo‘yoqdorligi hamda kiberlug‘atlardagi izomorfik va allomorfik jihatlari kompleks yondashuv asosida o‘rganiladi. Bundan tashqari, maqolada substandart leksikaning diskursiv xususiyatlari, uning internet-platformalarda va ommaviy axborot vositalarida shakllanish mexanizmlari, shuningdek, pragmatik aspektda ta’sirchanlik darajasi baholanadi.