INTRATEKSTUALLIK HODISA HAQIDA (Uz Conferences, 2025)
Jahon tilshunosligida tafakkur va unda nutqning hosil bo‘lishi, saqlanishi va funksiyalarini turli rakurslarda o‘rganishga qiziqish kuchayib, ular orasida kognitiv-konseptual va lingvokulturologik tasniflash alohida ahamiyat kasb etmoqda. Nutqning kognitiv tadqiqi orqali olimlar har qanday nutq mahsuli, boshqacha qilib aytganda diskurslar odatda turli boshqa matnlardan olingan yoki ularga iqtibos qilinadigan kichik qismlaridan tashkil topishi aniqlandi.