SUD-TIBBIY EKSPERTIZA MATERIALLARI ASOSIDA AHOLI O‘LIMINING TAHLILI (Uz Conferences, 2025)
Aholi o‘limini o‘rganish, uning kelib chiqish sabablarini aniqlash turli xil profilaktik chora-tadbirlarni amalga oshirishda katta rol o‘ynaydi. Tadqiqotning maqsadi. Sud-tibbiy ekspertiza (STE) materiallari bo‘yicha aholi o‘limining turi va mohiyatini aniqlash. Tadqiqot materiallari va uslublari. Biz 2024 yilda Samarqand viloyati va uning tuman bo‘limlarida o‘tkazilgan STE xulosalarini retrospektiv tahlil qildik. Tadqiqot natijalari. 2024 yilda RSTEIAM Samarqand filialida 969 ta murda tekshiruvdan o‘tkazildi, shundan viloyat byurosida - 536 ta (55,3%), Jomboy tumanida - 63 ta (6,5%), Paxtachi tumanida - 60 ta (6,2%), Kattaqo‘rg‘on shahrida - 54 ta (5,6%), Payariq tumanida - 50 ta (5,2%) murda tekshirildi.